AKTUELLT


 

Obs! Klicka på rubrikerna för att se hela texten ...

MediYoga

02.03.2021

Gällivare hälsocentral kommer under våren att erbjuda MediYoga.
MediYoga är en forskningsbaserad metod med terapeutisk inriktning som är utvecklad för svensk hälso- och sjukvård. Den är väl beprövad och används på cirka 300 vårdenheter i landet.

Vaccination mot covid-19 startar för prioriterade grupper så snart som möjligt och går inte att boka nu. Vaccination av personer på särskilt boende har påbörjats och vaccin för andra riskgrupper kommer. Planering har startats. Bevaka information både från Region Norrbotten och från Gällivare Hälsocentral som uppdateras fortlöpande både på 1177,...

Vi har nu fått in Pneumovax, vaccin mot lunginflammation.
För riskgrupper gäller samma som vid influensavaccin. Denna vaccin behöver bara tas en gång - så om du inte redan fått det ring och boka tid! 0970-668 99

Om du ringt till vårt uppringningssystem och vi ringer upp till dig så kommer
0920-284450 att visas på din telefon.
Detta telefonnummer syns när någon från Region Norrbotten försöker nå dig. Vänligen svara om det ringer från detta nummer.

Om vi behöver få kontakt med dig utan att du ringt oss så kan vi fortfarande ringa från
dolt nummer...

Antikroppstest

16.11.2020

Antikroppstest kan bokas hos oss, Gällivare Hälsocentral.
Ring 0970-668 99

På grund av rådande situation med ökad smittspridning i norrbotten så ombeds besökande till barnmorska att komma ensam. Besökande till barnhälsovården får ha med sig en frisk vuxen.

Du som är förkyld och vill testa dig för covid-19 kan nu beställa självtest genom att logga in på 1177.se. Välj Regionen rekommenderar och sedan Egenprovtagning covid-19

Drop-in vaccination startar tisdag 3 november i Gällivare - samt måndag 9 nov i Hakkas.
Information om datum och tider finns under fliken "VACCINATION".

BHV startar åter grupper med spädbarnsmassage - från den 24 september. För att minska risk för smittspridning så har vi endast 4 platser/grupp - och endast en förälder får följa med sitt barn. 5 träffar totalt.
Grupp 1 på fm kl 10 med Anette
Grupp 2 på em kl 13 med Anna-Maria
Spädbarnsmassage är för barn mellan 2 månader - upp till 6-7 månader....

Välkommen till oss - vi har nu plats för nya patienter! I våra team har vi nu ytterligare två fasta läkare - Therese Hansson och Andreas Hansson, båda specialister i allmänmedicin.
Kontakta receptionen 0970-668 90 eller via 1177.se