AKTUELLT


 

Obs! Klicka på rubrikerna för att se hela texten ...

Telefonproblem

06.04.2021

Just nu är det problem med telefonuppringningssystemet (rådgivningstelefonen) i hela länet, felsökning pågår hos leverantören. Om ni inte når oss på 0970-66899 så prova ring till receptionen 0970-66890.

På grund av rådande situation med ökad smittspridning så återgår vi till tidigare restriktioner, därför ombeds besökande till barnmorska att komma ensam. Besökande till barnhälsovården får ha med sig en frisk vuxen.
Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen!

MediYoga

02.03.2021

Gällivare hälsocentral kommer under våren att erbjuda MediYoga.
MediYoga är en forskningsbaserad metod med terapeutisk inriktning som är utvecklad för svensk hälso- och sjukvård. Den är väl beprövad och används på cirka 300 vårdenheter i landet.

Vaccination mot covid-19 startar för prioriterade grupper så snart som möjligt och går inte att boka nu. Vaccination av personer på särskilt boende har påbörjats och vaccin för andra riskgrupper kommer. Planering har startats. Bevaka information både från Region Norrbotten och från Gällivare Hälsocentral som uppdateras fortlöpande både på 1177,...

Vi har nu fått in Pneumovax, vaccin mot lunginflammation.
För riskgrupper gäller samma som vid influensavaccin. Denna vaccin behöver bara tas en gång - så om du inte redan fått det ring och boka tid! 0970-668 99

Om du ringt till vårt uppringningssystem och vi ringer upp till dig så kommer
0920-284450 att visas på din telefon.
Detta telefonnummer syns när någon från Region Norrbotten försöker nå dig. Vänligen svara om det ringer från detta nummer.

Om vi behöver få kontakt med dig utan att du ringt oss så kan vi fortfarande ringa från
dolt nummer...

Antikroppstest

16.11.2020

Antikroppstest kan bokas hos oss, Gällivare Hälsocentral.
Ring 0970-668 99

På grund av rådande situation med ökad smittspridning i norrbotten så ombeds besökande till barnmorska att komma ensam. Besökande till barnhälsovården får ha med sig en frisk vuxen.

Du som är förkyld och vill testa dig för covid-19 kan nu beställa självtest genom att logga in på 1177.se. Välj Regionen rekommenderar och sedan Egenprovtagning covid-19